Villa in Zurich

Together with our customer, we were able to redesign a 100-year-old cottage style house (Year of construction,1914). Despite extensive redesign, geothermal heating, solar collectors and complete building automation, both inside and outside, we could manage to maintain the historical charm of the house. All details…

 

Align

Installation of an office over 2000 m2 over two floors, in a wooden high-rise building, in five months of planning and execution, at a high design level. A task that can only be solved as a team. At the end of the year, we took…

Office in the center of Zurich

An ETH professor and his research team are developing new technology for a large worlknown software company. They were looking for a suitable spaces for their new ideas. We had a chance to create this spaces.

Office in Wallisellen

In 2020, during the first lockdown, we were surprised by a project. For a large international hardware manufacturer 4000 m2 of office space – plan, help design and implement.Time window for the overall process 3 months. The main client based in the UK, the project…

Sage

It was after we developed a new space concept for an international company as part of a first study in 2018. The order for the entire design of the space came unexpectedly and with a challenging time frame. We developed the space concept from the…

House by the Sea

A house by the sea for three generations was the basic idea behind this design. Three apartments nestle into the rock over three floors. House and nature are intertwined. As an extension of this concept, an open floor plan was chosen. Breathtaking views of the…

 

House in Kloten

The aim of the owners was to live in a house that was modern in every respect and to preserve the elegance and charm of the 1970s. As part of a complete renovation, every detail of the building was redesigned inside and out. All rooms,…

 

Spaces

Co-working spaces in a high-rise, to implement an idea and the specifications of a brand, to plan and support 3 floors with offices and lounge areas in the execution, that was our task here.Building application, building project, implementation planning by sad architects, implementation and client…

Panorama im Steiff-Museum

Im Jahr 2010 trat die Steiff Beteiligungsgesellschaft mbH mit dem Wunsch an sad architekten heran, die Vielfalt der Welt von Steiff in den richtigen Rahmen zu setzten und den Besuchern die Möglichkeit zu geben Steiff Produkte hautnah zu erleben. So entwickelten wir eine sich zurücknehmende…

Redevelopment of monasteries

Renovation of the 100x80m Meierhof (former farmyard) of the Benediktbeuern monastery, as well as the dormitories and the refectory of the Schlehdorf monastery. The two showcase buildings of the Bavarian Baroque were renovated to preserve the existing building and given a new use. A thorough…

Wohnanlage Breiteli

Wettbewerb 1.Preis (mit Sara Spiro) Attrakives Wohnen an der Strasse, mit 6 Meter Höhenunterschied war das Thema eines zweistufigen Wettbewerbs in Thalwil, den wir gemeinsam mit Sara Spiro im Büro Sara Spiro gewannen. Aufgabe war es, 40 attraktive Genossenschaftswohnungen auf schwierigem Terrain zu konzipieren. In…

Bosch site in Stuttgart

Rehabilitation of the former Bosch factory premises in the city center of Stuttgart. With the area, a new urban quarter with offices, shops, restaurants, clubs, a fitness center and a multiplex cinema with 6 halls as well as a parking garage for over 400 cars…

Maiengasse Basel

A formerly urban plot of land in Basel, surrounded by a block edge, was to be condensed and built with around 70 additional apartments. Our goal was to keep the edge of the block and to create a differentiated courtyard system with a clear separation…

 

Steiff Museum

The Margarete Steiff Museum in Giengen adBrenz tells the story of the Steiff family and their products. It has an exhibition area of approximately 2000m², a shop area of 500m² and a restaurant. The special thing about the building is the elliptical inclined outer facade…

Ditzingerstrasse Zurich

Refurbishment and loft conversion of a listed residential building in downtown Zurich.The residential units were renovated and rebuilt floor by floor between 2009 and 2011, depending on how a tenant moved out. A new apartment was built on the top floor, for the purpose of…

 

Erikastrasse Zurich

Competition within the framework of the Zurich retirement homes foundation. Over the next few years, over 60 apartments will be built on the busy Seebahnstrasse in Zurich’s District 4, which are tailored to the needs of elderly people. Our competition entry envisaged a closed perimeter…

 

Nailstudio RR

Renovation project in Zurich realized in collaboration with the Sara Spiro office. The studio was planned and implemented in combination with the client’s own work in all phases of work. The interior design of the commercial space impresses with the clarity of its design language.…